Energiehuis SOLVA biedt gratis onderhoud van verwarmingsketels aan voor mensen met een laag inkomen. Er werden erkende techniekers uit de regio voor geselecteerd. Zij maken, na inschrijving, met jou een afspraak om het onderhoud te doen. Als ze tijdens het onderhoud vaststellen dat er onderdelen aan vervanging toe zijn, dan bespreken ze dit voordat ze de werken uitvoeren.

Waarom je ketel laten nakijken?

Het is belangrijk om je aardgas- of stookolieketel jaarlijks te laten nakijken. Een slecht onderhouden ketel kan koolmonoxide lekken, wat levensgevaarlijk is. Om die reden is een nazicht verplicht. Daarnaast bespaar je energie en voorkom je storingen, wat je geld kan schelen op de lange termijn. Regelmatig onderhoud verlengt ook de levensduur van je ketel en helpt om onverwachte problemen in de winter te voorkomen.

Vraag hier je gratis ketelonderhoud aan

Heb je recht op een gratis ketelonderhoud en wil je inschrijven? Dat kan hier. Heb je hulp nodig om je in te schrijven? Ga dan langs bij het sociaal huis of woonloket van je gemeente.

Gratis ketelonderhoud

Wanneer kom je in aanmerking?

Je kan beroep doen op het gratis ketelonderhoud wanneer je inkomen onder een bepaalde inkomensgrens valt en je de eigen woning of huurwoning verwarmt met stookolie of aardgas. Om te bepalen of je in aanmerking komt heb je het meest recente aanslagbiljet personenbelasting nodig. In de tabel hieronder kan je kijken of je in aanmerking komt. Zit je inkomen onder categorie 4, dan heb je sowieso recht op een gratis onderhoud. Hoor je bij categorie 3, dan heb je een positief advies nodig van het OCMW. In dat laatste geval moet je dus met hen contact opnemen.

Heb je het advies van het OCMW nodig? Dan kan je hier alvast een blanco formulier downloaden en het meenemen naar het OCMW-loket van jouw gemeente.

GezinssituatieCategorie 4Categorie 3
alleenstaande zonder personen ten laste≤ 28.190 euro≤ 40.860 euro
alleenstaande met één persoon ten laste≤ 42.290 euro≤ 57.190 euro
koppel zonder personen ten laste≤ 42.290 euro≤ 57.190 euro
verhoging per persoon ten laste≤ 4.180 euro≤ 4.170 euro

Neem contact op met Energiehuis SOLVA voor al jouw energievragen...

Dim je energiekosten, ga langs bij jouw Energiehuis.